Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2008 00:25 - За българския двор, онова нещо в средата и демокрацията
Автор: ha7e Категория: Други   
Прочетен: 1925 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 16.10.2008 00:27


/от в-к Новинар/

За българския двор, онова нещо в средата и демокрацията

от Калин Караиванов
Ако всички нормални млади хора напуснете България, какво ще стане с нея? Това ме питаше майка ми, когато преди години завърших елитна столична езикова гимназия и се засилих към чужбина с приятелите ми. Разубеди ме и не го направих. Отказах се да бъда егоист. И сега съжалявам.
Просто защото се чувствам малцинство и очевидно не на място тук. Защо ли? Отговорът е прост. Тук нормалните вече винаги са прецакани и не са гледани с добро око. Тъпак си, ако шофираш и пускаш пешеходците да пресекат улицата. Ако поздравяваш и се усмихваш в кварталния магазин. Ако не започваш всяко изречение с "ъ-ъ-ъ-ъ" и "ми-и-и-и". Ако помолиш съседа да намали сръбското в 2 през нощта. Ако признаеш, че четеш книги за собствено удоволствие. Ако, ако...
В България мнозинство вече са "другите". Онези, на които очевидно им харесва да живеят в кочината, която сами създават около себе си. Които наложиха собствени правила, с които останалите да се съобразяват. Така "мъжете" трябва или да са с розови ризки и прилепнали клинчета, или с размъкнати анцузи и официален потник. Жените да са с кило грим и още толкова силикон, размятайки лачени чантички и ключове от лимузина модел "свирки до припадък". Децата им ли? Освалдо, Ричард, Ернесто, Петър-Дейвид... Все бъдещи "строители на България", израснали с американски екшъни, немско порно, холандски наркотици и... българско училище, където да упражняват току-що заученото. Кухи като футболна топка и също толкова надути.
Да пишеш повече е загуба на време, защото те няма да прочетат и ред. Защото за тях "Биг Брадър" е модел за подражание, "социален експеримент" със "ситуационни модели". Пиршество на забавлението е да гледаш утайката на обществото, която иска да мине за каймак. Даже и кастинг минали, да не би случайно да се промъкне някой полунормален, който да светне останалите, че да си тъп не е повод за гордост.
За жалост у нас простотата е разбирана не в прекия й смисъл, а в духовния. Всеки, който се осмели да каже истината, е псуван. За епичния "софийски" (защото едва 1/3 от него е на столичани) боклук, за скатавките на Бербатов в националния отбор, за популяризирането на педерастията, за циганизацията на държавата...
Наскоро ме осени идеята за гласуване на Закон за защита на нормалните (ЗЗН). Да бъдат вписани в някакъв регистър онези, които могат правилно да напишат 3 реда и да вържат 4 логически свързани изречения. И да се пазят от държавата, може и резерват да им се направи. Където да си живеят и не пречат на останалите, защото точно това става сега. Пречи се на дебилите да достигнат нови висоти, да се самоизтребят в борбата си за кокала. Един наш рапър беше измислил формулата на BG-обществото - "Един двор и к*р в средата за овцете в него". Просто и гениално!
Защото има ли сфера на обществения живот, която да е наред. Спортът ли ни е спорт, икономиката ли, политиката, здравеопазването, социалната система... Навсякъде се оправдават с липса на средства, а в същото време се разпределя 2-милиарден бюджетен излишък от надвзети данъци. Вече даже не е тъжно, а логично. Защото едни гласуват и мислят с гъза си, други дори и това не правят. За какво им е, те си имат двор и онова нещо в средата, на което да си играят на демокрация...


Тагове:   двор,   Онова,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cefulesteven - Тъжно е! Тъжно е!!!
16.10.2008 20:49
Тъжно е! Тъжно е!!!
цитирай
2. cornflower - Тъпо е, тъпо
17.10.2008 09:14
управлението на червените!
От тях идва всичката простотия в държавата.
Виж им коалицийката - в нашия град дават работа само на цигани и членове на догановата партия, щото турци нямаме. Вчера вдигнах скандал по тоя повод на едно място..
цитирай
Търсене

Архив